A Harry Potter láz

5.jpg1997-ben jelent meg az első Harry Potter kötet, melynek mozi változatát 2000-ben kezdték el forgatni. 2000. augusztus 23-án kedden jelentették be, hogy a tizenegy éves angol színész, Daniel Radcliffe alakítja majd a varázslótanonc Harry karakterét a filmben. J.K. Rowling a könyv szerzője szerint, Daniel tökéletes választásnak bizonyult. A szereplőválogatásra egyébként közel negyvenezren jelentkeztek.
Az első részből készült mozit 2001-ben mutatták be, és a sikeren felbuzdulva, rögtön el is kezdték forgatni a második epizódot a Titkok kameráját. Az elmúlt tíz évben Harry Potter kalandjait hét köteten át élvezhettük, az utolsó befejező részt 2007-ben adták ki, melynek mozi változatát két részben forgatták le. Harry Potter utolsó kalandját, most 2011. június 15-én mutatják be a mozik.
  
1.jpgAz egykori gyereksztárokból Anglia legjobban kereső fiatal felnőttjei lettek, de a sikerrel együtt a hírnév árnyoldalát is megismerték. Főleg Daniel Radcliffe, aki egy interjúban bevallotta,  18 éves korában a hatodik rész forgatása alatt alkoholista lett. „Abszolút függő lettem. Csak alkohollal voltam képes elviselni, ami körülöttem zajlik – annyira nem nekem való a sztárság - mesélte Radcliffe, aki állítása szerint csak ivással tudta elviselni a folyamatosan rá nehezedő nyomást és a lesifotósok állandó nyomulását. „Egy évvel ezelőtt döntöttem úgy, hogy megszabadulok a szenvedélyétől, és tavaly augusztus óta kemény harcot folytatok a betegségemmel”
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
Impresszum