Popdívák háborúja

5.jpg1991. január 11-én, a Vision of Love című dalával felkerült a slágerlistákra Mariah Carey. Még ebben az évben Grammy-díjra jelölték, olyan hírességek társaságában, mint Quincy Jones, Ella Fitzgerald vagy Phil Collins. A zenei kritikusoknak tetszett, a színpadon dívaként tündöklő, nőies, elegáns stílust képviselő Carey, akiben sokan Madonna riválisát látták.
De a Mariah mögött álló szakemberek, producerek – egyikük a férje, Tommy Mottola volt -, nem egy új Madonnát akartak létrehozni. Míg az akkor már hét éve sikeres, csúcsos-melltartós énekesnő, látványos turnéjával sokkolta a közönséget, addig Mariah visszafogott eleganciát képviselt. Leginkább azt akarták, hogy ő legyen a „bájos lány a szomszédból”. Végül, mindkét díva megélt magánéleti és zenei mélypontokat, de igazán soha nem voltak egymás riválisan, rajongó táboruk nem folytatott ölre menő csatát miattuk.
3.jpgMost húsz évvel később egy szinte teljesen hasonló helyzetben találhatjuk magunkat. Az egyik oldalon ott a katolikus lány, és boldog feleség, Katy Perry, míg a másikon a nyers húst magára aggató, zenei-zseninek tartott Lady Gaga. A két hölgy „vérre menő” csatát folytat minden szakmai és közönségdíjért. Hol egyikük, hol másuk slágere kerül a toplisták élére. Egy biztos húsz év múlva valószínűleg őket is egy másik díva-páros követ majd.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
Impresszum