Take That: „1996 temetés és újjászületés volt számunkra”

1.jpg1996. február 13-án délután bejelentették, a 90’-es évek legsikeresebb európai fiúcsapata végleg feloszlik. Robbie Williams sikeres szólókarriert futott be, míg a többi négy tag egy időre eltűnt a közönség elől. 14 évvel később újra összeálltak és sikeresebbek mint valaha.

A Best of kiadvány sorozat, a legemlékezetesebb eseményeket dolgozza fel 1990-től, 2009-ig. Most 1996-nál járunk. Milyen érzések törnek elő belőletek, ha azt mondom: 1996. február 13?
Robbie Williams: Oh, az volt az én születésnapom… (csak viccelek!)
Gary Barlow: … és a Take That temetése is egyben. Aznap jelentettük be, hogy az együttes feloszlik. De aznap mindannyiunk életében egy új fejezet kezdődött, szólókarrierbe kezdtük.

Amikor feloszlott az együttes sok kamasz lány teljesen összeomlott, mindenféle legendák keringtek. Mi is történt pontosan?
G.B.: Több millió rajongó “zaklatott” minket szerte a világon, amikor feloszlott a banda. Sok pletyka terjed arról, hogy tucatnyi tinédzser fenyegetőzött öngyilkossággal a Take That megszűnése miatt. Biztos vagyok benne, hogy ők is feldolgozták, és megértették, azt, hogy akkor miért döntöttünk így, és ma is köztünk vannak.  Most úgy élünk, mint egy igazi család, úgy értem, az együttesben mindenkinek van felesége, barátnője, gyerekek... És a rajongóink is felnőttek, aminek pedig külön örülünk, hogy a mostani fiatalok is “csatlakoztak” hozzánk. Gondolj csak bele, több mint egy millió jegyet adtak az első napon, az új turnénkra. Ez több, mint a 90’-es években bármikor.

2.jpgVan valami emléketek a 90’-es évekből? Amit máig őriztek, amitől nem tudtok megválni? Nekem például Take That kazettáim, amihez nem nyúlhat senki. Pedig már nincs is ami lejátssza…
R.W.: Tetoválásom van abból az időszakból. Egy kelta kereszt és egy delfin. Tudom elég viccesen hangzik.
G.B.: Nekem tárgyi emlékeim nincsenek, de más igen. Például amikor a Promises című dalunk a 38. helyen startolt az angol toplistán, a 90’-es évek elején. Egy hotel szobában voltunk és az ágyon ugráltunk örömünkben. És ami a legfontosabb “emlékem”, hogy akkor tájt ismertem meg a feleségemet, aki táncos volt.

A teljes interjú a BEST of 1996-os számban olvasható

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
Impresszum